Som en del av Youth Leaders Across Borders har all träning testats med 40 ungdomar från hela Storbritannien, Sverige, Tyskland och Polen. Här är några av deras historier…
LEDARE

Isabelle

Sweden
Hon deltog i ett ledarskapsläger organiserat av SISU, vilket är en årlig händelse.   Hon fick informationen om YLAB efter ledarlägret och uppmanade att göra en ansökan till den svenska gruppen som skulle resa till YLAB-utbildningen i Storbritannien. Isabelle var en del av gruppen “Nästa steg” som reste till London för att börja planera för framtida ungdomsutbyte. Hon har också nyligen återvänt från att resa genom Asien.   Ökat hennes självförtroende och förbättrade hennes engelska. Isabelle fick nya vänner från hela Europa och har ökat intresse för internationellt arbete!
“Under en vecka i England träffade jag vänner för livet, jag kom ut ur min trygghetszon och försökte mycket nya saker. Jag lärde mig mycket mer om mitt ledarskap och ifrågasatte hur jag gör saker och varför. Vi delade en upplevelse tillsammans.  Jag kommer alltid att minnas den veckan! “
Jag lärde mig att du kan kommunicera med nästan alla genom att visa vad du menar med din kropp och enkla ord. Du behöver inte vara riktigt bra på samma språk som du ska förstå.
Jag lärde mig mer om mitt eget ledarskap och hur man arbetar med olika metoder samtidigt som man leder olika grupper.
Jag mötte nya människor som påverkade mina tankar och idéer. Jag är nu öppnare för nya saker och ny erfarenhet.
LEDARE

Fanny

Sweden
Hon deltog i ett ledarskapsläger organiserat av SISU, som är en årlig händelse, och var känd för SISU som en bra lokal idrottsledare.   Fanny rekommenderades av SISU personal att delta i projektet och uppmuntrades till att göra en ansökan till den svenska gruppen som skulle resa till YLAB-utbildningen i Storbritannien.   Fanny är en ung entreprenör som arbetar både som en del av hennes familjeföretag och som en badminton-tränare. Hon deltog i YLAB-konferensen i Sverige och pratade med nationella partners om sina erfarenheter som en del av projektet.   Ökat hennes självförtroende och förbättrat hennes engelska. Fanny har fått nya vänner från hela Europa och har ökat intresse för internationellt arbete!
LEDARE

Zikel

U.K.
Han har utvecklats från en  deltagare och lokal volontärledare genom att representera StreetGames som en ung rådgivare och en medlem av lokal projektpersonal.   Som en erfaren ledare, blev Zikel inbjuden av StreetGames att ansöka om att vara en del av gruppen från Storbritannien för att delta i YLAB-utbildningen i Storbritannien. Zikel uppmanades att fungera som mentor till andra medlemmar i den brittiska gruppen. Zikel avlönas nu av StreetGames Trainer Team, som regelbundet levererar workshops över West Midlands. Han arbetar också för The Royal Foundation som samordnar lärlingsplatser över Birmingham. Zikel deltog i brittiska YLAB-konferensen.   Skapat nya vänner från hela Europa. Ökat hans “tränare” färdigheter och har förbättrat sitt förtroende för en internationell miljö.  
Erfarenheten påverkade mitt liv! Det öppnade dörrar för mig som jag aldrig trodde var möjligt. Jag mötte nya människor, från olika kulturer och fick nya färdigheter för internationellt arbete.
Jag lärde mig att det finns sätt att kommunicera även om du inte pratar samma språk.
Jag lärde mig om internationell projektledning.
Jag lärde mig att engagera kvinnor i idrott.
LEDARE

Heather

U.K.
Heather har utvecklats från en deltagare och lokal volontärledare genom att representera StreetGames som en ung rådgivare.   Heather uppmanades av StreetGames att ansöka om att deltaga i YLAB-utbildningen.   Heather har nu börjat universitetet och studerar idrotts- och träningsvetenskap. Hon har lyckats få betalt sommararbete i USA som en del av ett sommarläger.   Heathers självförtroende har ökat genom hela projektet och öppnat nya internationella möjligheter för henne. Hon har fått nya vänner från hela Europa och är fortfarande angelägen om att vara involverad i framtida internationella projekt.
Jag träffade fantastiska människor som jag aldrig kommer att glömma! Det har fått mig att fundera mer på att göra internationellt arbete!
Nya spel och aktiviteter
Språket borde inte vara ett hinder
Grupparbete är verkligen viktigt
LEDARE

Kieron

U.K.
Han har utvecklats från en deltagare och lokal volontärledare till att representera StreetGames som en ung rådgivare och en medlem av lokal projektpersonal.   Kieron uppmanades av StreetGames att ansöka om att deltaga i YLAB-utbildningen i Storbritannien.   Han jobbar nu som lågstadielärare. Kierons känner sig mer självsäker att stödja mindre erfarna ledare.  Han tror på sina egna förmågor. Han har skapat nya vänner från hela Europa och är fortfarande angelägen om att vara involverad i framtida internationella projekt.
Det var en fantastisk erfarenhet, framförallt att få träffa så många människor från olika länder.
Lärde mig nya aktiviteter att leverera till unga hemma som de kanske inte har provat förut.
Lärde mig nya ledarskapstekniker som jag kan använda och som har gjort mig till en bättre ledare.
Utvecklat en bättre förståelse för hur man levererar till grupper som är svårare att nå.
LEDARE

Frauke

Germany
Hon deltog i ett frivilligt projekt med BSJ ett år innan YLAB startade.   Frauke blev involverad som ungdomsledare i BSJ och blev intresserad av internationellt arbete. Hon fick chansen att bli en del av den tyska gruppen som deltog i YLAB-utbildningen. Frauke jobbar nu för BSJ som tränare, samtidigt som hon studerar Sports Management på universitet.   Hennes självförtroende har stigit, särskilt hennes förmåga att kommunicera på olika språk, hon har inte längre rädsla för språkbarriären!
LEDARE

Paulina

Poland
Paulina var känd för V4Sport, som arbetat med dem på ett tidigare frivilligt projekt.   Hennes huvudroll i hennes organisation innefattar att arbeta med ungdomsorganisationer och deras volontärer. Paulina var därför inbjuden att vara en del av den polska gruppen som deltog i YLAB-utbildningen i Storbritannien, för att fungera som mentor till några av de andra ungdomsledarna från Polen.   Paulina arbetar fortfarande med ungdomsorganisationer och unga volontärer och hoppas snart bli involverad i mer internationellt arbete.   Denna möjlighet hjälpte Paulina att inse att det finns saker som mindre städer kan engagera sig i när det gäller internationella utbyten. Hennes uppfattning var att dessa saker endast var tillgängliga för de i storstäderna. Projektet hjälpte till att bredda hennes horisonter och utforska vad hon kunde göra för att få konsekvenser för andra ungdomar från hennes samhälle.
Den erfarenhet som uppnåtts under YLAB-utbildningen, kommer jag att minnas för resten av mitt liv. Mötte massor av vänliga människor. Den energi som flyter från ungdomen vaknade till livet. Deltagare har lagt mycket in i varje uppgift som utförs av dem. Jag lärde mig mycket intressant kul som jag använder! Tack igen för allt. Äventyr och lärande för livet. Det är värt att komma ihåg att laget är styrka och makt.
Öppenhet och ett leende för alla.
Olika intressanta roliga för stora och små.
Grupparbete är av stor betydelse.
LEDARE

Boguslawa

Poland
Boguslawa arbetar för närvarande för en partnerorganisation för V4Sport i Wroclaw.   Som en del av sitt dagjobb är hon ansvarig för sport och kultur i hela sitt samhälle, så YLAB var en perfekt passform för att hjälpa henne att utforska andra möjligheter, så var inbjuden att vara en del av den polska gruppen som deltog i YLAB-utbildningen i Storbritannien.   Hon jobbar fortfarande i Wroclaw och hjälper till att ge fler ungdomar möjligheter inom idrott och kultur i samhället, och hoppas att det snart kommer att utvidgas till internationella möjligheter.   YLAB var ett vägskäl för Boguslawa, som hjälpte till att bygga hennes självförtroende och tro på hennes förmågor. Det har öppnat andra internationella möjligheter för henne och hjälpt henne att se vad som är mer tillgängligt för henne och hennes samhälle.
Projektet var perfekt, allting och vardag (till och med varje minut!) Planerades mycket bra. Jag träffade många fantastiska människor med passioner och positiv energi. Om rekommendera denna speciella kurs till andra ungdomar.
Det viktigaste, som jag lärt är – “du måste veta vad du gör och varför”. Jag menar: målet för projektet är verkligen viktigt.
Teamet är verkligen viktigt – att arbeta med integrerade (välkända) personer är enklare och mer intressant och effektivare.
Nya sportaktiviteter
LEDARE

Szymon

Poland
Szymon arbetar som volontär regelbundet med V4Sport på arenor och evenemang.   Genom hans volontärarbete, var Szymon inbjuden att vara en del av den polska gruppen som deltog i YLAB-utbildningen i Storbritannien.   Szymon utvecklar sina egna initiativ kring idrott i hans hemstad, något han inte hade varit tillräckligt säker på att göra innan han deltog i YLAB-utbildningen i Storbritannien.   För Szymon har det här projektet hjälpt honom att tro att allt är möjligt! Han har fått vänner från hela Europa, fått nya idéer och det har givit honom möjlighet att gå och göra en skillnad i sin egen hemstad.
Det här är det bästa som har hänt mig!
Nya idéer
Nya vänner
Nya möjligheter
LEDARE

Timothee

Germany
Tim arbetar för BSJ på Blossin, ett utomhus äventyrscenter, där han leder tysk-franska ledarskapsprogram.   Han blev involverad som ungdomsledare i BSJ och blev intresserad av internationellt arbete. Som en del av hans volontärarbete fick han chansen att bli en del av den tyska gruppen som deltog i YLAB-utbildningen i Storbritannien.   Tim har studerat ungdomsarbete i Frankrike och leder nu regelbundet ungdomsutbyten och internationell träning.   YLAB hjälpte till att bygga Tims självförtroende som ungdomsledare, men också som tränare. Efter reflektion ser han sig själv som en internationell tränare och möjligheterna som är öppna för honom är oändliga!
Var aktiv!
Att leda ett internationellt möte
Att kommunicera med människor från andra länder och med andra idéer
Att leda aktiviteter på engelska
Europeiska kommissionens stöd till produktionen av denna publikation utgör inte en uppgift om innehållet som endast återspeglar författarnas synpunkter, och kommissionen kan inte hållas ansvarig för användning som kan göras av uppgifterna i den.